top of page

HARDWARE

We vinden het belangrijk dat het materiaal dat we gebruiken van goede kwaliteit is en langdurig mooi blijft! Daarom verwerken we uitsluitend hardware van messing (goud) en RVS (zilver). Deze materialen zijn stevig, roestvrij en de kleur bladdert er niet vanaf. 

  

Ga je vaak naar de zee? Dan adviseren we om voor RVS te kiezen. Messing kan bij contact met zeewater verkleuren.

Heb je een ieniemienie hondje of juist een grote beer? Geef dit dan even door, zo kunnen we voor lichtgewicht of nog stevigere hardware kiezen.

musketons

Bij de lijnen en halsbanden voor grote honden heb je de mogelijkheid om twee verschillende musketonsoorten te kiezen. Hierbij wat voor- en nadelen zodat je makkelijker kan kiezen welke musketon het beste bij je hond past.

 

De klipmusketon: is populair omdat hij er mooi uitziet en supermakkelijk opent en sluit. Zand is geen probleem, hij blijft netjes zijn werk doen. Echter heeft hij één nadeel; het veertje kan losschieten. Dat wil je natuurlijk niet omdat de musketon dan niet dicht blijft en je hond zijn gang kan gaan. Dit is de reden waarom we deze musketon niet adviseren en hiervoor ook geen garantie kunnen geven. Mocht je hem ondanks deze informatie wel willen bestellen is dit wel mogelijk. 

De musketonhaak: is betrouwbaarder dan de klipmusketon - ideaal voor zware honden die continu in de lijn hangen. Echter ziet deze er niet zo fancy uit en kan het gebeuren dat ie wat lastiger open gaat als er zand tussen komt (dit kan je voorkomen door regelmatig wat olie, wd40 bijvoorbeeld, op het schanier te spuiten).

Voor welke musketon je ook kiest, het is sowieso verstandig om er goed ervoor te zorgen. Meer informatie vind je onder het kopje onderhoud

TOUW

Het touw dat we voor onze standaard producten gebruiken is soepel en voelt zacht. Het neemt bijna geen water op, wordt niet snel vies en is ontzettend stevig! Ons touw is makkelijk schoon te maken en daardoor ideaal voor een hondenriem!  

 

We bieden drie verschillende touwdikten voor lijnen en halsbanden aan. We begrijpen dat het moeilijk is om de juiste touwdikte te kiezen. Misschien helpt onderstaand overzicht je om een keuze te maken. Dit overzicht is gebaseerd op onze persoonlijke mening en is slechts een indicatie.

 

6mm touw voor heel kleine honden (ongeveer tot 5 kg)

8mm touw voor middelgrote honden (ongeveer tot 6-13 kg)

10mm touw voor grote honden (vanaf 12 kg)

Dopjes

De dopjes die je bij de lijnen kan kiezen zorgen voor een luxe uitstraling! Wil je een mooie "zondagslijn" bestellen? Kies dan gerust voor dopjes. Houdt je hond van een modderbad of gaat hij vaak in de zee zwemmen? Dan adviseren we om geen dopjes te nemen gezien deze niet tegen teveel (zout)water kunnen.

vetleer

Vetleer is een leersoort waarbij het leer behandeld is met natuurlijke olie of wax. Vetleer heeft daardoor een bijzonder vet- en wasachtig oppervlak. 

Vetleer wordt over het algemeen mooier door het gebruik en heeft weinig onderhoud nodig. In het gebruik ontstaat al snel een zogenaamde patina, een donkere kleuring. Dit hoort bij het product en maakt het uniek.

Heb je een grote hond die vaak in de lijn hangt? Dan adviseren we om voor een lijn met leren handvat te kiezen. Vetleer ligt namelijk heerlijk zacht in de hand en veroorzaakt geen blaren, zelfs niet wanneer de hond hard trekt. 

Branding Shoot touw Design-24.jpg
Branding Shoot touw Design-7.jpg
bottom of page