HARDWARE

We gebruiken uitsluitend hardware van messing (goud) en RVS (zilver). Deze materialen zijn heel stevig en roestvrij. We vinden het belangrijk dat het materiaal dat we gebruiken van goede kwaliteit is en langdurig mooi blijft!

  

Ga je vaak naar de zee? Dan adviseren we om voor RVS (zilver) te kiezen. Messing (goud) kan bij veel contact met zeewater verkleuren.

Heb je een heel grote hond? Dan adviseren we om voor zilverkleurige musketons van RVS te kiezen. Deze zijn gewoon nog iets steviger en zwaarder als de musketons van messing!

musketons

Bij de lijnen en halsbanden voor grote honden heb je de mogelijkheid om twee verschillende musketonsoorten te kiezen. Hierbij wat voor- en nadelen zodat je makkelijker kan kiezen welke musketon het beste bij je hond past.

 

De klipmusketon: is populair omdat hij er mooi uitziet en super makkelijk opent en sluit. Zand is geen probleem, hij blijft netjes zijn werk doen. Echter heeft hij één nadeel, het veertje kan losschieten. Dat wil je natuurlijk niet omdat de musketon dan niet dicht blijft en je hond zijn gang kan gaan.   

De musketonhaak: is betrouwbaarder dan de klipmusketon - ideaal voor zware honden die continu in de lijn hangen. Echter ziet deze niet zo fancy eruit en kan het gebeuren dat ie wat lastiger open gaat als er zand tussen komt (dit kan je voorkomen door er regelmatig wat olie, wd40 bijvoorbeeld, op het schanier te spuiten.

Voor welke musketon je ook kiest, het is sowieso verstandig om goed ervoor te zorgen. Meer informatie vind je onder het kopje 'zorg'. 

TOUW

Het touw dat we voor onze standaard producten gebruiken is soepel en voelt zacht. Het neemt bijna geen water op, wordt niet snel vies en is ontzettend stevig! Ons touw is makkelijk schoon te maken en daardoor ideaal voor een hondenriem!  

We bieden drie verschillende touwdikten voor lijnen aan. We begrijpen dat het moeilijk is om de juiste touwdikte te kiezen. Misschien helpt je onderstaand overzicht om het je beter voor te stellen.  Dit is alleen onze persoonlijke mening  en sommige mensen hebben liever een dikker of dunner touw. Als je onzeker ben voor welke touwdikte je moet kiezen helpen we je uiteraard heel graag verder!

 

6mm touw voor heel kleine honden (ongeveer tot 5 kg)

8mm touw voor middelgrote honden (ongeveer tot 10-12 kg)

10mm touw voor grote honden (vanaf 12 kg)

Dopjes

De dopjes die je bij de lijnen kan bestellen zijn gedacht om een luxe uitstraling te geven! Wil je een mooie "zondagslijn" bestellen? Kies dan gerust voor de dopjes. Houdt je hond van een modderbad of gaat vaak in de zee zwemmen? Dan adviseren we om geen dopjes te nemen. De dopjes zijn niet resistent tegen te veel (zout)water. 

Branding Shoot touw Design-49.jpg
Branding Shoot touw Design-7.jpg