top of page

onderhoud touw

Het touw dat wij gebruiken is vuilafstotend en neemt weinig water op. Dit betekent niet dat ze nooit toe zijn aan een wasbeurt. Is het vies geworden? Was het dan op tijd om ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk mooi blijft. 

- Wasmachine: Touwproducten kunnen in de wasmachine gewassen worden op 30º handwasprogramma. Wikkel je producten in een handdoek en stop deze in een waszakje. Gebruik een mild wasmiddel zonder bleek en laat de accessoires vervolgens aan de lucht drogen. Leg ze niet op de verwarming of in de droger.

- Wassen met de hand: Wil je je touw product liever met de hand wassen? Gebruik dan een mild wasmiddel en een zachte doek. Laat het product niet te lang weken, anders kan het gebeuren dat kleuren in elkaar overlopen. Is je product weer schoon, laat het dan aan de lucht drogen. Leg het niet op de verwarming of in de droger.

- Is je hondje met zijn touwlijn ergens blijven hangen en is het touw daarom rafelig geworden? Ga dan met een aansteker HEEL VOORZICHTIG langs het touw!

"

"

Onderhoud LEER

- Onze producten van vetleer kunnen goed tegen water en modder. Is je halsband vies geworden, wrijf de vlek dan weg met een vochtige doek. 

- Krassen in het leer kunnen meestal weggewreven worden door simpelweg met je hand over de kras te wrijven. Zo komt het olie in het leer weer naar boven. 

- Vetleer is geïmpregneerd en hoeft, als er goed mee omgegaan wordt, niet ingevet te worden met olie of wax.

- Is je halsband nat geworden door de regen? Geen ramp! Laat het op kamertemperatuur drogen. Leg je leren product niet op de verwarming, dit zal het leer uitdrogen.

- Als vetleer nat wordt, kan het gebeuren dat de kleur afgeeft aan het vacht van je hond of je handen.

Onderhoud hardware

- Behandel de sluitingen regelmatig met WD40, Ballistrol of een soortgelijke spray. Vooral als de musketons lastiger sluiten of in contact zijn gekomen met (zee) water is dit belangrijk. Let op dat de spray niet op het leer terecht komt, dit geeft vlekken.

- Messing zou door weersinvloeden wat doffer worden. Wil je de messing hardware een opknapbeurt geven, wrijf er dan met een sieradendoekje overheen, dan krijgen ze hun glow terug.  

- Was je een dagje aan de zee? Spoel de producten daarna goed af met lauw water. Kies voor RVS (zilverkleurige) hardware als je hond regelmatig in de zee zwemt.

wil je langdurig plezier hebben van je touw design-product? 

- Voorkom dat de lijn over de grond getrokken wordt. Het touw begint hiervan te rafelen en de hardware kan beschadigen.
- Laat de musketons niet op een harde ondergrond vallen, daardoor kunnen deze beschadigen of zelfs breken.
- Voorkom dat je hond/pup in de lijn bijt. Scherpe tanden kunnen de lijn beschadigen. 

Wanneer je zorgvuldig met de producten omgaat, zien ze er na jaren nog uit als nieuw.

>>

bottom of page